Akcija!

Solarni kolektor ITN200

4900,00 kn 4375,00 kn

SKU: voda43 Kategorija:

Opis

Solarni kolektor ITN200 18 58 20V GR

ITN 200 18 58 20 GR
– Integrirani ne-tlačni 200 litara sol.bojler sa dodatnim tlačnim (6 bara) izmjenjivačem.
– 20 komada grijačih cijevi promjera 58mm dužine 1,8 met
ar

– Three Layer cijevi (Kvalitetne cijevi sa tri fotoosjetljiva sloja koja omogućuju korištenje solarne energije i kada nema sunca)
– Materijal: SUS304-2B
– Apsorpcija: > 94%
– Površina absorbera: 1.607 m2
– Površina upada svjetlosti: 1.860 m2
– Bruto površina: 2.804 m2
– Ukupna površina kolektora: 3.737 m2
– Kapacitet: 200L

OPIS HIBRIDNOG TLAČNOG SOLARNOG BOJLERA
Vakuumski HIBRIDNI tlačni solarni kolektori – bojleri su visoko učinkoviti jer apsorbiraju solarnu energiju i kod slabog osvjetljenja i kada su vanjske temperature duboko ispod nule.
Zbog kružnog oblika vakuumskih cijevi solarni bojler može raditi i u horizontalnom i vertikalnom položaju, no najbolji kut za ljeto je 20-25 stupnjeva, a za zimu 55-60 stupnjeva. Kompromis zima-ljeto je 45stupnjeva.
Hibridni tlačni solarni bojleri imaju prednosti netlačnih solarnih bojlera jer nema potrebe za zaštitom od pregrijavanja i daju toplu vodu pod pritiskom vodovodne mreže.
Spremnik hibridnog tlačnog solarnog bojlera je netlačni, ali se unutar spremnika nalazi izmjenjivač (spirala) – na koju se spaja hladna voda i prolaskom kroz izmjenjivač se zagrije , te izlazi topla voda pod pritiskom vodovodne mreže.

Solarni bojler je opremljen izrazito kvalitetnim vakuumskim cijevima s 3 fotoosjetljiva sloja, te zbog visokog nivoa vakuuma u cijevima omogućuju da se obična voda iz vodovoda ne smrzne u njima i na više od -15°C, bez ikakve zaštite od smrzavanja.
Pazite na tržištu postoje i vakuumske cijevi sa 2 fotoosjetljiva sloja koje nemaju takva svojstva i tako dobru efikasnost pri slabom osvjetljenju.
Vakuumske cijevi su napravljene od borsilikatnog stakla , pa podnose tuču promjera do 25mm.
Za razliku od pločastih kolektora, vakuumski solarni kolektori se mogu koristiti i u zimi i kada je potrebno zagrijati vodu za više od 30°C.

Jedna vakuumska cijev ima kapacitet grijanja 10l vode. Budući da je dnevno potrebno 40l – 50l tople vode po osobi, lako se može izračunati potreban kapacitet solarnog bojlera, kao npr. bojler sa 20 cijevi je predviđen za 4-5 osoba.
Životni vijek ASELovog hibridnog tlačnog solarnog bojlera je 20g.

STANDARDNA OPREMA:
– izrazito jaka konstrukcija (2mm perforirani galvanizirani i obojani lim) za ravni i kosi krov

DODATNA OPREMA:
– magnezijeva sonda ¾“ za netlačni spremnik
– kontroler AM-7
– el. Grijač 3/4“ 1,5kW
– podkonstrukcija (montaža krova bez bušenja crijepa)
– pumpa za recirkulaciju (omogućuje uvijek toplu vodu na slavinama, bez čekanja)

uputstva ITN bojleri